Jdi na obsah Jdi na menu
 


1999 Klub rváčů (Fight Club) ...Angel Face

16. 6. 2007

Klub rváčů

Fight Club

Motto:
Anarchie. Chaos. Mýdlo.

Typ filmu:
černá komedie

Rok výroby:
1999

Režie:
David Fincher

Hrají:
Edward Norton , Brad Pitt , Meat Loaf , Jared Leto , Phil Hawn , Marcio Rosario , Louis Ortiz , Chad Randau , Michael Arturo , J.T. Pontino , Kevin Scott Mack , Hugh Peddy , David Rockit Hynes , Zach Grenier , Richmond Arquette , Sydney 'Big Dawg' Colston , Tim De Zarn , Ezra Buzzington , Rob Lanza , Holt McCallany , Joel Bissonnette , Eion Bailey , Evan Mirand , Robby Robinson , Lou Beatty Jr. , Thom Gossom Jr. , Peter Iacangelo , Carl Ciarfalio , Stuart Blumberg , Todd Peirce

Popis:
Kdo je Tyler (Brad Pitt)? Chodí v příšerném oblečení, bydlí v polorozpadlém baráku a je velmi, velmi nazávislý. Na půl úvazku pracuje jako číšník a nepřejte si vědět, co tam dělá s připraveným jídlem.
Také chodí promítat do kina. Vestřihuje do kopií pornografické záběry a baví se tím, že diváci sotva postřehnou, o co jde. Zabývá se výrobou a prodejem zvláštních mýdel. Materiál na jejich výrobu je oprvdu prvotřídní, ale nechtějte vědět, kde ho bere.
A kdo je On (Edward Norton) - tedy Jack? Potrpí si na pěkné šaty, má příjemně zařízený byt ve stylu Ikea a pracuje u automobilové společnosti. Lítá po světě a vyšetřuje příčiny automobilových nehod. Ale má problém. Nemůže večer spát. Začne proto chodit na skupinové terapie, je mu jedno na jakou léčbu jsou zaměřené - a ono to funguje. Může se ta vybrečet a hlavně ho tam někdo poslouchá, a pak krásně spí. Jenomže na terapie chodí Marla, a ta mu všechno zkazí a proklatě mu zkompikuje život. Jack se v letadle seznámí s charismatickým Tylerem a ten je potom první, komu doma zavolá, když zjistí, že jeho byt shořel. Jdou na panáka, Tyler Jackovi nabídne bydlení a členství ve speciálním klubu. V klubu rváčů.
Na začátku nového milénia přichází režisér Finche (např. Sedm, Hra), aby s divákem sehrál prostřednictvím filmu ironickou, satirickou hru "na jiný život". Mladí lidé v něm řeší svérázně svůj anarchistický postoj k životu a odpor ke konzumní společnosti. Svoje negativní a komplikovné pocity a téma: láska, prátelství, práce, pravda a násilí si léčí "klubem rváčů". K tomu říká charismatický hrdina Tyler: "Když všechno ztratíte, pak jste svobodní a můžete si dělat co chcete". Bylo by nesprvedlivé nepřipomenout, že tentokrát k mimořádnému filmovému zážitku přispívá nejen zmiňovaný kultovní režisér Fincher, herecký miláček žen Brad Pitt (např. Sedm, Seznamte se , Joe Black) a objev 90. let Edward Norton (např. Lid vs. Larry Flynt), ale také skvělý scénář Jima Uhlse, který zpracoval podle knihy Chucka Palahninuka.
Klub rváčů může zahájit svou činnost. Můžete se přidat, ale dodržujte pravidla a čekejte od tohoto výjimečného filmu všechno možné i nemožné.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

What you miss to know apropos high blood pressure

(Adenlybeesse, 8. 10. 2018 7:53)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pharmacie-lafayette/

Blood compressing: What is ordinary

(AGexexpatrex, 29. 7. 2018 20:56)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-de-marque/